Programma

"Een goede arts begint bij jezelf"

Een goede arts zijn begint bij jezelf

Waarom coaching?

Ben je wel eens onzeker tijdens je coschappen? Heb je last van keuzestress? Of zou je graag eens sparren over je toekomst en alle mogelijkheden bespreken? Onze coaches dagen je graag uit het beste uit jezelf te halen. Een goede arts zijn, begint immers bij jezelf. Maar dat hoef je niet alleen te doen! Een van onze coaches helpt je hier graag bij. 

Veel artsen hebben positieve ervaringen met een professionele coach als ondersteuning bij hun ontwikkeling en balans. Soms zijn er belemmerende overtuigingen die je tegenhouden in je ontwikkeling, zonder dat je daar weet van hebt. Onderzoek wijst uit dat coaching zorgt voor professionele en persoonlijke groei, resulteert in minder stress- en burn-outklachten en een gezonde werk-privé balans voor artsen. In de drukte tijdens de opleiding Geneeskunde is er vaak weinig tijd en ruimte voor zelfreflectie. Coaching helpt je hierbij en leert je sterker in je schoenen staan. Het geeft inzicht in je eigen potentie, zodat je weet waar je kracht ligt en hoe je dit kunt inzetten. 

Wat is coaching?

Coaching is een vorm van individuele begeleiding in een vertrouwelijke omgeving tussen jou en je coach. Coaching is onafhankelijk; dat wil zeggen dat de coach niet in dienst is van het Erasmus MC en gesprekken vinden bij voorkeur ook buiten het ziekenhuis plaats. Hierbij ligt de focus op persoonlijke groei door middel van het onderzoeken van mogelijkheden, bewust worden van talenten en het weghalen van eventuele barrières. Denk aan het doorbreken van patronen en wegnemen van onbewuste blokkades, zodat jij de juiste keuzes maakt voor je toekomst.  

Waarom MATCH?

Binnen de Bachelor Geneeskunde heb je twee coachgesprekken per jaar met een medewerker of arts. In de Master krijg je een professionele mentor toegewezen, waar je tijdens je coschappen drie individuele gesprekken mee voert. Vanuit de student merkten wij een toenemende vraag naar meer persoonlijke begeleiding. Vanuit die behoefte is MATCH ontstaan. MATCH is een professioneel coachingprogramma met onafhankelijke, professioneel opgeleide coaches, waarbij jij als individu centraal staat en vormt een mooie aanvulling op je opleiding. Dit betreft dus andere coaching dan je gewend bent tijdens de opleiding. Je kunt een onafhankelijke coach kiezen die jou helpt met je persoonlijke groei. Het programma is kosteloos, resultaatgericht en legt de nadruk op eigen regie pakken en het juist inzetten van je talenten. Zo haal jij alles uit je opleiding en uit jezelf.  

Bekijk coach programma