Programma

"Een goede arts begint bij jezelf"

De student van nu is de arts van morgen

Wij geloven dat coaching een belangrijke rol speelt in de professionele en persoonlijke ontwikkeling van onze toekomstige artsen. MATCH stelt de student als mens centraal en helpt de arts in opleiding in zijn of haar kracht te gaan staan. Het programma kent een persoonlijke benadering en daagt de student uit om het beste uit zichzelf te halen, zodat zij de best mogelijke zorg kunnen bieden.  

Over ons

Anne de Pagter, kinderhematoloog en Matthijs de Hoog, hoogleraar medische vervolgopleidingen en opleider kindergeneeskunde (beide Erasmus MC-Sophia kinderziekenhuis Rotterdam) zijn de initiatoren en drijvende krachten achter het MATCH programma. Zij worden daarin ondersteund door Lizzy Boonen, adviseur talentontwikkeling en Annelise Pires Ferreira, die als programma manager de dagelijkse aansturing doet. Daarnaast vindt er onderzoek plaats door onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam.  Het kernteam, bestaande uit o.a. Jan Nouwen en Lokke Gennissen, heeft een adviserende rol. 

Een betere patiëntenzorg voor de toekomst

MATCH staat voor ‘Medical Academic Talentbased Career perspectives in Healthcare’ en is ontstaan vanuit een behoefte van studenten naar meer persoonlijke begeleiding en ondersteuning bij de persoonlijke ontwikkeling. Coaching helpt je je talenten ontdekken, nadenken over je toekomst, maar ook om te gaan met stress, grenzen aangeven en perfectionisme. Hoe leg je de lat wat minder hoog voor jezelf? Of kom je erachter welke richting je op wilt? Het coachingprogramma leert de student om als mens in zijn of haar eigen kracht te staan en passende keuzes te maken voor de toekomst. 

Met MATCH werken we dagelijks aan de gezondheidszorg van (over)morgen.

 Dr. Anne de Pagter

 Prof. Dr. Matthijs de Hoog

 Lizzy Boonen 

 Annelise Pires Ferreira